Vad kan vi lära oss av VWGate?

När avslöjandet rörande Volkswagenkoncernens manipulering av sina mätvärden för att få sina bilar att framstå mer ”miljövänliga” uppdagades blev jag inte särskilt förvånad.

Detta är ett företag som utåt sätt gör saker ”rätt”. De hållbarhetsredovisar, pratar i vackra ordalag om miljön, om socialt ansvar och så vidare.

Men på insidan visar detta avslöjandet att det jag nämnde tidigare bara är en fasad. På insidan härjar ett virus, ett virus som får sin näring av sådant som girighet, manipulation och lögner.

Att försöka att sminka över det här viruset fungerar i många fall ett tag. Ibland en längre period och i andra fall en kortare. Men förr eller senare spricker fasaden, sjukdomen visar sig och man blir avslöjad som en smittbärare.

För stora börsnoterade företag som VW är detta kostsamt, mycket kostsamt. Ett förlorat börsvärde på 240 miljarder och riskerade böter på ca 115 miljarder från amerikanska myndigheter. Då är inte kostnaderna för återkallelse av alla sålda bilar medräknade eller en eventuell nedgång i försäljning. Oavsett så har varumärket fått sig en rejäl känga och förtroendet är under isen.  

Det här är konsekvenserna av att inte arbeta grundläggande med värderingar och företagsetik i ett företag.

Men även mindre företag kan få problem när man slirar på etiken. En morotsodlare i Ryfte på Gotland som sa sig värna om miljön hade anställda som rengjorde behållare med miljögift i ett närbeläget grustag för ett par år sedan. Vilket resulterade i att många kunder direkt upphävde sina kontrakt med odlaren. Tilltaget ledde dessutom till fällande dom och dryga böter. Ett mindre företag som drabbas av sådant här har det lite tuffare att ta sig tillbaka än vad ett multinationellt företag har.

Om man tänker sig att VWGate är som en husbrand hos någon som saknar hemförsäkring. Så kan man säga att ett väl implementerat arbete med värdegrund och företagsetik är just som en slags hemförsäkring.

En försäkring är ingen garanti för att förhindrar en brand, men den mildrar konsekvenserna avsevärt. Ett värdegrundsarbete ger dig verktygen att arbeta proaktivt med etiska frågor och dilemman. Lite som att tänka på att släcka levande ljus innan man lämnar ett rum eller går hemifrån.

Det tar lång tid att bygga upp ett förtroende, men det kan raseras på blott några sekunder.

Det är aldrig försent att börja jobba med sitt företags värdegrund eller hur detta hänger ihop med ledarskapet i organisationen. Jag hjälper er gärna med att bygga upp en företagskultur som är ”hemförsäkrad”!

Vad har du för erfarenhet av värdegrundsarbete?

Vill du ha mina blogginlägg och annan information rörande Assurgo Coach & Konsult direkt i din inbox?

Fyll i din e-post nedan och tryck sänd!

blog comments powered by Disqus

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Curabitur pharetra dapibus pharetra. Donec interdum eros eu turpis pharetra et hendrerit est ornare. Etiam eu nulla sapien. Nullam ultricies posuere nunc, eget mollis nulla malesuada quis.