Mata dina idéer med andras perspektiv.

Hur förankrar du ideér för att lösa problem med din arbetsgrupp?

Jag har alltid haft lätt för att komma på nya idéer och mina tankar far och flyger mest hela tiden. När jag kommit på någon ny väg framåt för att ta mig mot ett mål är jag alltid ivrig att berätta detta för min omgivning. Detta tillsammans med min förmåga att vara väldigt verbal och ibland låta väldigt övertygande är inte alltid en bra kombination. Detta har jag fått erfara vid flera tillfällen. Det är först på senare år när jag har reflekterat över vad andra har sagt till mig och när jag under självreflektion tänkt på dessa situationer, som jag kommit underfund med hur man enklast förbättrar sina ideér och samtidigt engagerar sin omgivning.

Som förändringsledare står du alltid inför problem som behöver lösas på ett smidigt sätt för att bibehålla farten samtidigt som övriga engagerat ska med på tåget. 

Tidigt i min karriär som förändringsledare samlade jag ofta projektgruppen och deklarerade snabbt och självsäkert mina tankar och idéer om hur vi skulle gå vidare med ett problem. Efter att jag sakligt lagt fram mina förslag öppnade jag golvet för snabba kommentarer och klubbade sen igenom förslaget lika kvickt. Som man kanske förstår var det inte särskilt många som opponerade sig eller kanske inte ens vågade öppna munnen. En hel del personer kände sig rent av överkörda, vilket aldrig var min avsikt. Jag har alltid varit öppen för motargument och aldrig varit sen att ändra eller förbättra en idé om någon kommer med ny fakta eller andra infallsvinklar. Vilket på den tiden hände allt för sällan...

Idag vet jag bättre. Att på detta vis lägga fram en idé är ett effektivt sätt att trycka ner andras idéer och skydda sitt eget förslag från andra perspektiv. Möjligheten att en idé utvecklas till något som troligtvis är mycket bättre är om man på riktigt bjuder in till fler synvinklar.

Jag brukar säga att varje idé är som en nykläckt fågelunge. Väldigt sällan eller aldrig är de flygfärdiga direkt. Idén behöver näring och lite tid innan den kan flyga och det får de genom att delas med andra. Andras perspektiv ger idén kraft och liv att växa och bli större över tiden eller får en att inse att idén kanske är dödfödd.

Det viktiga i varje situation är att klargöra vilka mål du har och vilka problem du står inför. Klargör gärna detta för gruppen en tid innan t.ex. ett arbetsmöte för att säkerställa att de lite mer eftertänksamma gruppmedlemmarna får tid på sig att tänka igenom sina förslag. Börja sen mötet med att bjuda in de andra i gruppen att dela sina förslag på hur ni ska ta er till målen eller överkomma hinder. Stäm av tillsammans att beslut eller aktiviteter rimmar med de gemensamma värderingarna och målen. Sist men inte minst anpassa din egen idé till de nya perspektiv du med största sannolikhet har fått av de andra i gruppen som du släppt fram. På så sätt får du som ledare ett ökat förtroende för att du lyssnar. De övriga i gruppen kommer dessutom att känna sig mer motiverade att ta tag i arbetsuppgifterna då de har fått vara delaktiga i lösningen. 

Hur matar du dina idéer och hur engagerar du andra i din omgivning? Dela gärna med dig av dina tankar i kommentarsfältet. 

Vill du ha mina blogginlägg och annan information rörande Assurgo Coach & Konsult direkt i din inbox?

Fyll i din e-post nedan och tryck sänd!

blog comments powered by Disqus

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Curabitur pharetra dapibus pharetra. Donec interdum eros eu turpis pharetra et hendrerit est ornare. Etiam eu nulla sapien. Nullam ultricies posuere nunc, eget mollis nulla malesuada quis.