Lyft ditt ledarskap och res dig

Förändringar är en del av vår vardag i arbetslivet och något som vi generellt är duktiga på här i Sverige. Mycket värde skapas och det bygger mycket på kompetens, ansvar och den enskilde medarbetarens förmåga att leverera resultat. För att detta ska lyckas fullt ut behöver man ett ledarskap som motivera, ger feedback, har en tydlig målstyrning och som bygger på tillit samt öppenhet. Viktiga egenskaper i en vardag med ständiga förändringar där en stor del av värdeskapandet baseras på medarbetarnas prestationer.

Precis dessa egenskaper är grunderna i ett coachande ledarskap.

Så varför ska man ägna sig åt coachande ledarskap?

Börja med att svara på följande frågor:

  • Vill du få andra att prestera och hitta motivationen?
  • Vill du utvecklas samtidigt som du får andra att växa?
  • Vill du arbeta med positiv feedback och tydliga mål?

Svarar du ja på dessa frågor är det bara att läsa vidare.

Alla forskare och undersökningar är hyfsat överens om att om din närmsta chef litar på dig, bryr sig och stöttar en så ökar ens lust och engagemang.

Detta slår i de allra flesta fall mycket högre än lönen som motivationsfaktor.

Men hur skaffar man sig verktygen för att bli en coachande ledare?

Ett enkelt, roligt och värdeskapande sätt är att gå en kurs i coachande ledarskap.

Men varför ska man då lära sig att bli en coachande ledare?

Jo, därför att i fler och fler jobbannonser kan man läsa att arbetsgivare idag söker efter coachande ledare. Detta samtidigt som som en färsk rapport från konsultfirman Ennova visar att svenska chefer ägnar för lite tid åt ledarskap. Ca. 40% av de svenska medarbetare upplever att de har en dålig chef och det svenska resultatet ligger under det globala snittet samt att det är för lågt för att anses bidra till svenska affärsframgångar.

Dåligt ledarskap leder till lågt engagemang hos medarbetarna och omotiverade medarbetare kostar pengar, mycket pengar.

Vi tar ett räkneexempelvis, om en arbetsplats med 150 anställda och med en snittlönekostnad på 450 000 per anställd har gjort en medarbetarundersökning som visar att 30 % av medarbetarna inte är fullt engagerade i företagets mål. Då har man problem, denna brist på engagemang har en årlig kostnad på dryga 10 miljoner kronor för detta företag om bristande engagemang sänker produktiviteten till en halvtid men man betalar för en heltid.

Samma undersökning visar att när cheferna klarar av att balansera ett ledarskap som motivera, ger feedback, har en tydlig målstyrning och som bygger på tillit samt öppenhet så uppskattas ledarskapet. Ett coachande ledarskap skapar arbetsglädje, ökar motivationen och säkerställer ett bra resultat.

Har du läst så här långt är det tecken på att du är slipad, öppen för nya idéer och villig att lära dig nytt. Utmärkta egenskaper för den som vill bli en framgångsrik coachande ledare.

Datum för höstens öppna kurser i Coachande Ledarskap, upplägg och anmälan hittar du på följande länk: http://assurgo.org/föreläsning-kurser

Vill du ha mina blogginlägg och annan information rörande Assurgo Coach & Konsult direkt i din inbox?

Fyll i din e-post nedan och tryck sänd!

blog comments powered by Disqus

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Curabitur pharetra dapibus pharetra. Donec interdum eros eu turpis pharetra et hendrerit est ornare. Etiam eu nulla sapien. Nullam ultricies posuere nunc, eget mollis nulla malesuada quis.