Förtroende är en fråga om ledarskap

Jag läste nyss ett mycket bra blogginlägg av Joakim Hedström om förtroende och ärlighet. Framför allt hur viktigt det är med dessa två egenskaper.

Eftersom det är egenskaper så går det också att träna sig i dessa två konstarter. Men kom ihåg att alla egenskaper måste ständigt underhållas och övas i, annars hamnar du lätt på efterkälken.  

Förtroende är något som du bygger upp över tid och som tyvärr raseras mycket snabbare än det byggs upp. Därför behöver du vara vaksam på det du säger och gör.

För det blir så lätt fel annars. Som t.ex. när fackföreningen Kommunals ordförande Tobias Baudin under en intervju i lördags stod och talade sig varm om förslaget till kvotering i bolagsstyrelser.

På reporterns fråga om motsvarande krav borde ställas på fackförereningar hoppade genast ett ”Nej” ur munnen på honom. Följt av en massa svammel om att de arbetar på och att det går framåt. Ungefär samma argument som du får höra från näringslivet. Det pågår säkert ett arbete inom både näringsliv och fackförening för att öka jämställdheten. Men detta inlägg handlar inte om det. Det handlar om förtroende.

För hur trovärdig är Tobias Baudin i sitt uttalande om stöd för något om det bara gäller andra men att samma inte ska gälla för honom själv?

Är du inte beredd att genomföra något själv ska du aldrig tvinga andra till att göra det.

Att leva som du lär är en grundbult i att skapa förtroende.

Att vara öppen och ärlig är en annan grundbult.

Båda dessa utgör grundvalen för ett gott ledarskap!

Om du nu skulle råka ha en dålig dag, något som vi alla har, och slira lite på ovanstående behöver du göra följande; 

  • Var brutalt ärlig mot dig själv och andra.
  • Inse var du brustit.
  • Be om ursäkt.
  • Börja om från början. 

Ledare tvingar ingen att följa dem, de bjuder med en på sin resa. 

En resa som börjar med förtroende…

Vill du ha mina blogginlägg och annan information rörande Assurgo Coach & Konsult direkt i din inbox?

Fyll i din e-post nedan och tryck sänd!

blog comments powered by Disqus

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Curabitur pharetra dapibus pharetra. Donec interdum eros eu turpis pharetra et hendrerit est ornare. Etiam eu nulla sapien. Nullam ultricies posuere nunc, eget mollis nulla malesuada quis.